Brandfolk trætte af brande

Brandfolk og flere af de lokale i Ravnshøj ved Frederikshavn er nu ved at have fået nok af de selvantændte brande på en losseplads. Inden for kort tid har der været to brande, som har stået på i mange dage

Nu er det ikke sjovt mere. Brandfolkene orker næsten ikke længere i døgndrift at blive med at sprøjte vand på de næsten uslukkelige affaldsmængder på lossepladsen i Ravnshøj.

- Det er meget ressourcekrævende, og det slider voldsomt på mandskabet, siger Frederikshavns Brandvæsens indsatsleder, Ib Nielsen, til TV2/NORD.

For seks uger siden selvantændte den første brand i affaldsdyngerne på lossepladsen. Den tog en uge at slukke. Tirsdag eftermiddag opstod der så igen brand i en ny dynge affald. Flere af de lokale har fulgt brandene på afstand. Ligesom brandfolkene er de også trætte af situationen.

- Jeg synes, at det er for dårligt, at man driver en plads, hvor sådan noget her kan ske, siger Anker Pape, der er nærmeste nabo til lossepladsen.

Det er Affaldsselskabet Vendsyssel Øst, der driver lossepladsen i Ravnshøj, hvor affaldet er selvantændt. Efter flere års opbevaring. Affaldsselskabet mener dog ikke have gjort noget forkert.

<b> Mere om brandene i TV2/NORD fredag kl. 19.30 </b>