LIGE NU:

Brandudsalg: Køb en byggegrund og brug den som have

Et rosenbed, lidt mere græsplæne og fem rækker med kartofler. Kunne det friste at få at købe byggegrund og udelukkende bruge den som have. Det spørger Frederikshavn Kommune om.

Frederikshavn Kommune ligger inde med en lang række byggegrunde i oplandsbyerne som ingen vil købe. Derfor har de besluttet sig for at lave et brandudsalg henvendt til folk med grønne fingre.

49 byggegrunde i oplandsbyerne i Frederikshavn Kommune har ligget øde hen siden de blev udstykket engang i 1980erne. Salget af byggegrunde er generelt gået helt i stå i Frederikshavn Kommune, og vil kommunen nu gøre noget ved.

- Det går for langsomt. Vi sælger alt for lidt i Frederikshavn Kommune. Specielt ude i oplandsbyerne. Der sælger vi næsten ingenting, siger Bent Westerberg, der er centerchef for Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune.

De 49 byggegrunde har været til salg i årevis til 65.000 kroner, men har ingen har købt dem. Nu bliver de alle sammen sat ned til 10.000 kroner. Er man nabo til grunden kan man altså få sig en større have.

- Tilbuddet er primært henvendt til dem der har en nabogrund. Vi ville jo allerhelst have en tilflytter til vores kommune og til vores oplandsbyer. Men vi ser det også som rigtig positivt hvis nogen vil deres område og tillægger noget jord, siger han.

Mange af naboerne til grundene er ældre mennesker. Flere af dem siger til TV2/Nord at de ikke er interesseret i mere have - de døjer med at passe den de allerede har. Men i Voerså er Susanne Jensen interesseret i nabogrunden. Hun drømmer om en større have og hun har allerede lagt planer for hvordan den skal indrettes. Hun bød 25.000 for grunden for et par år siden, men kommunen sagde nej. Nu kan hun købe den for 10.000 kroner.

- Det er da ikke hver dag man får så godt et tilbud. Det tror jeg da at jeg vil købe. Jeg vil gerne have noget køkkenhave, nogen blomster og lidt mere græs. Jeg synes det er godt at kommunen laver et tilbud, så grundene kan blive solgt. Den jeg er nabo til er jo ikke så pæn når den bare ligger og går i ukrudt, siger hun.

I Aalborg er der helt anderledes rift om de kommunale byggegrunde. Kommunen er lige nu ved at byggemodne den første etape af 100 nye grunde her i Hasseris. Prisen starter ved 1,1 million kroner. 230 familier er skrevet op til grundene og forventningen er at alt bliver solgt.

Frederikshavn Kommune regner med at haveudsalget starter omkring påske.

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Smitte belaster hospital: 47 medarbejdere sendes hjem

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

Til forsiden

Til forsiden