Bred enighed om Kulturaftalen i Nordjylland

Kulturminister Carina Christensen skrev i dag under på Kulturaftalen i Nordjylland for de næste 12 år. Som noget ganske unikt fik hun underskrifter med hjem fra både regionen og alle nordjyske kommuner

Der var mange underskrifter på den nye kulturaftale for Nordjylland i dag. Samtlige elleve nordjyske kommuner, regionen og så selvfølgelig kulturministeren havde sat sit signatur på aftalen. Det glædede en fremmødt Carina Christensen.

- Andre steder i landet, der er der måske to-tre kommuner og en region, der ikke skriver under. Heroppe har man sagt, at man vil løfte i fælles flok, og det tror jeg kan give dem nogle unikke resultater, sagde Carina Christensen (Kons.)

<b> Den største kulturregion </b>
Kulturminister Carina Christensen kaldte Nordjylland for "den mindste region, men den største kulturregion". Det er nemlig ganske unikt, at samtlige aktører i Region Nordjyllands kulturpolitiske elite, der har skrevet under.

<b> Synergieffekt </b>
Til sammenligning var der kun 22 ud af det gamle Nordjyllands Amts 27 kommuner, der skrev under på den gamle kulturaftale. Der kunne da også godt have været færre kommuner med i den kulturaftale, der blev underskrevet i dag, idet Aalborg Kommune i forvejen har masser af kultur at byde på.

- Vi kunne sådan set godt stå uden for en kulturaftale, men det er vigtigt, at vi står sammen om at skabe en synergieffekt med alle de andre kommuner samtidig med, at vi også kan byde på en masse af de ting, som de efterspørger i Kulturaftalen, siger Kulturrådmand for Aalborg Kommune, Henrik Thomsen (SF).

<b> Samarbejde er guld værd </b>
Også de kommuner, TV2/Nord i dag talte med, mente - naturligvis - at det var en god aftale, der havde skrevet under på.

Erik Kirkegaard Mikkelsen, Mariagerfjord Kommune

- Nu har vi jo skrevet den under, så vi kan ikke lave den om. Men vi har også arbejdet længe med den, så jeg er meget tilfreds med den siger Erik Kirkegaard Mikkelsen (Lokallisten).

Bjarne Kvist, Frederikshavn Kommune:

- Det at vi sidder 11 kulturudvalgsformænd, det er guld værd, set med mine øjne. Det at vi får nogle personlige relationer og kan slå på tråden og spørge, hvordan de gør i andre kommuner, det er til gavn for hele vores region, tror jeg, siger Bjarne Kvist (Soc.dem.).

Kulturaftalen løber frem til og med 2012, og tilfører blandt andet 800.000 kroner til projekter, der skal gøre kulturen mere tilgængelig og synlig for unge mennesker.

Forsiden lige nu