01:06

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Bredbånd til alle

Alle danskerne skal have lige adgang til hurtigt bredbånd, foreslår regeringen i et nyt bredbåndsudspil. Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), kalder udspillet ambitiøst og målsætningen realistisk.

På trods af hastig udvikling på området er der stadig dele af Danmark, hvor man ikke altid har bredbåndsforbindelse, hvilket ifølge ministeren er en stor udfordring - især for landdistrikterne.

Frem mod 2020 skal det derfor være lettere at opstille mobilmaster, mobilselskaberne have bedre vilkår for at leje mobilmaster, og kommunerne skal have mulighed for at stille krav om bedre dækning, når de køber mobil- og bredbåndsforbindelser.

- Moderne mennesker, moderne familier og moderne virksomheder er dybt afhængige af at kunne komme på internettet. Det gælder i endnu højere grad end det gjorde tidligere, fordi der er mange der har hjemmearbejdspladser. Det er sådan at man faktisk ikke kan leje et sommerhus ud, hvis ikke der er ordentlig forbindelse. Så internettet er i dag blevet en lige så livsvigtig infrastrukturdel, som vores veje er, siger Carsten Hansen til TV2/Nord.