LIGE NU:

Brønderslev dropper elitebordtennis

Når indeværende sæson i herrernes elitedivision i bordtennis er ovre, så er det samtidig enden på en epoke for elitebordtennis i Brønderslev.

Det er slut med elitebordtennis i Brønderslev efter 25 år på toppen.

Bestyrelsen i Team Vendia, Brønderslev har besluttet at nedlægge klubbens førstehold, som rykkede op i daværende 1. division tilbage i 1983 og har været et fast element i toppen af den bedste danske række i bordtennis siden.

- Økonomisk kræver det mere end vi har råd til, hvis vi skal være med i toppen, og vi gider ikke være nummer fem eller seks, så derfor sadler vi om nu, siger Jan Lynge Jensen formand fra Brønderslev Bordtennis Klub.

I debutsæsonen i 1983 blev det til guld med koryfæerne Claus Pedersen og Jan Harkamp på holdet, og siden da har klubben hjemtaget det danske mesterskab seks gange og holdet har aldrig været ringere placeret end nummer 4. En fantastisk bedrift over så lang en årrække, som vi ser tilbage på med stor glæde og stolthed.

Der er flere årsager til, at det netop er nu, stikket bliver trukket.

- Sportsligt og økonomisk er ligaen kommet i en klasse, hvor der hvert år skal hentes mange penge ind i klubkassen for at være med i toppen. Det har vi kunnet i mange år, fordi vi har haft nogle særdeles gode og loyale sponsorer fra forretnings- og erhvervslivet i Brønderslev og i det nordjyske, der har vist stor velvilje og opbakning igennem alle årene. Men nu er vi nået til et niveau, hvor vi ikke kan være med i toppen længere, idet vi ikke formår at matche de økonomiske vilkår, som en del af vores nærmeste konkurrenter har opnået. Det forventes, at vi får medaljer hvert år og vi har da også en erklæret målsætning om at spille med om medaljerne, så når det ikke længere er muligt at kombinere ambitionsniveau med økonomi, vil vi gerne sætte os nye mål for klubben, siger Jan Lynge Jensen.

Et af de nye mål bliver at udvikle og fastholde ungdomsspillerne i klubben. I den forbindelse ser klubben frem til et forestående samarbejde med de øvrige bordtennisklubber i Region Nordjylland.

- I øjeblikket er der noget rigtig godt i støbeskeen, som kommer alle klubberne tilgode. Bordtennis er en lille sportsgren, især i Nordjylland, så ved fælles hjælp vil vi etablere en platform, som skal bringe nordjyske bordtennistalenter sammen. Vi har fortsat Danmarks bedste spillelokaler, og det vil fortsat være sjovt at gå til bordtennis i Brønderslev, siger Jan Lynge Jensen.