Brønderslev strammer op

... altså på sproget. Nu skal det ikke længere være svært at forstå, hvad kommunen skriver.

En ny undersøgelse viser, at hver 4. kommunalpolitiker i Danmark har svært ved at forstå de dagsordener og tekster, som bruges, når der skal træffes politiske beslutninger.

Borgmester i Brønderslev Kommune, Lene Hansen, vil nu gøre noget ved det. De ansatte skal derfor tilbydes skrivekurser.

Men det er ikke kun politikerne, der kan have svært ved at forstå de kommunale tekster. Ifølge Lene Hansen oplever hun borgere, der også kan have vanskeligt ved at tyde meningen i de breve, de modtager fra kommunen.

- Jeg tror, at langt hovedparten af vores skriftlige kommunikation er let at forstå. Men specielt når sagerne bliver vanskelige, kan det være svært at formulere sig enkelt og ligetil. Det kan give teksterne et meget knudret sprog. Vores borgere må aldrig være i tvivl om, hvad vi skriver til dem, når vi for eksempel afgør en konkret sag, hvor borgeren har bedt om hjælp. Og jeg tror, at det er sundt med sådan et serviceeftersyn engang imellem, siger Lene Hansen.

Også for lokaldemokratiet er det ifølge Lene Hansen et problem, hvis politikerne har vanskeligt ved at tyde meningen i forvaltningens tekster.

- Der må jo aldrig være tvivl om konsekvenserne af et ja eller nej til en given politisk beslutning. Det skal være beskrevet, så man hurtigt og let kan skaffe sig et overblik over den sag, og den beslutning der skal træffes. Jeg ved godt, at det kan være meget vanskeligt at koge en beslutning til måske 10 millioner kroner ned til max halvanden side. Men det er ikke desto mindre opgaven, siger hun.

Lene Hansen minder om, at der er skåret ned i administrationen gennem de senere år, og at det selvfølgelig giver et tidspres på de ansatte.

- Det er også derfor, de ansatte skal have hjælp til at blive bedre til at formulere sig. Så det får de nu.

Skrivekurserne starter i foråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland