Foto: TV2/Nord

Brønderslevs budget vedtaget

Brønderslev Kommunes budget for 2012 faldt på plads efter en længere diskussion onsdag aften. 30 millioner kroner skal spares næste år.

Et splittet byråd i Brønderslev vedtog her til aften budgettet for 2012. Med stemmerne 14-13 blev S og SF's forslag vedtaget.

- Vi er næsten enige om, hvor besparelserne skal findes, men der var så et punkt, hvor den borgerlige gruppe satte et ultimativt krav i forbindelse med placeringen af et plejecenter, og det kunne vi ikke rigtigt hjælpe dem med, så derfor stemte de ikke for, siger borgmester Lene Hansen (Soc.dem.).

Budgettet betyder besparelser på blandt andet børn- og skoleområdet, reduktion i sygedagepenge og også besparelser i administrativt personale. Hvordan det præcis lader sig gøre at skære de 30 millioner kroner af de respektive poster på kommunens budget, kan borgmesteren endnu ikke sige.

- Det er lidt for tidligt at sige nu. Det er sådan noget, som forvaltningerne går i gang, når vi nu udstikker rammerne, så må de udfylde dem, og komme med nogle forslag til, hvordan det kan lade sig gøre, siger Lene Hansen.