Mange flere end forventet deltog i onsdagens workshop for kræftramte kvinder. Foto: Kim Christiansen

Brystproteser og parykker på programmet

85 kræftramte kvinder var onsdag eftermiddag samlet i Utzon Centret i Aalborg. Her blev der givet gode råd til alt lige fra brystproteser, parykker til falske øjnebryn.

Interessen for onsdagens workshop for kræftramte kvinder var overvældende. Workshoppen blev afholdt i Aalborg. Seks kvinder havde i fællesskab taget initiativ til workshoppen, hvor kvinderne kunne få ny viden om en lang række forskellige områder - alt fra hår, make-up, brystproteser, specialdesignet lingeri og hovedbeklædning, yoga, mindfulness og meget andet.

En af de fremmødte var Hanne Christiansen fra Aalborg. Hun blev for fem år siden opereret for brystkræft. Efter at have været i behandling mistede hun både øjenvipper og bryn. De voksede aldrig ud igen, selvom hun i dag er rask. Derfor var hun på workshoppen særligt interesseret i at høre noget omkring at få lavet nogle nye øjenbryn.

- Jeg synes ikke, at jeg ligner mig selv uden mine øjenbryn og mine øjenvipper, og det er jeg træt af. I dag har jeg set flere kvinder, der har fået lavet øjenbryn, og det ser bare så naturligt ud. Jeg skal helt sikkert hjem og undersøge det nærmere, siger hun.

Interessen for workshoppen har været meget større end forventet. Arrangørerne havde regnet med 40 tilmeldte, men i stedet mødte 85 kvinder fra hele Jylland op:

- Vi samler alt det som en person, der har fået konstateret en livstruende sygdom, måske ikke selv kan overskue at gå ud at undersøge. Antallet af fremmødte viser, at der åbenbart er et stort behov for sådan en workshop her, siger psykoterapeut og medarrangør Lisa Næblerød.

Interessen for workshoppen har været så stor, at arrangørerne allerede planlægger at gentage successen om et par måneder.