Bueskydning boomer

Et af sommerens store nordjyske OL-håb var bueskytten Carina Christiansen. Interessen for bueskydning har man mærket i OL-deltagerens klub.

Aalborg Bueskyttelaug er en klub i rivende udvikling. På et år er medlemstallet steget fra 74 til 125. Dertil kommer mellem 30 og 40 skytter, som lige nu tager prøvetimer i klubben.

- I de 30 år, jeg har været i bueskydning, har jeg aldrig oplevet et lignende boom, fortæller formand for Aalborg Bueskyttelaug, Henrik Toft.

En stor del af forklaringen på de mange nye medlemmer skla formentlig findes i sommerens OL. Her fulgte mange danskere med i bueskydningskonkurrencen, og det helt store nordjyske håb var Christina Christiansen, som netop skyder i Aalborg Bueskyttelaug.

- Mange af vores nye medlemmer fortæller, at de har set bueskydning ved OL, og at de gerne selv ville prøve, fortæller Henrik Toft.

Det er både børn og voksne, der er strømmet til klubben, som har sat træningen mere i system og udvidet kapaciteten for at kunne rumme medlemdsfremgangen.

Man er godt klar over, at Carina-effekten efter OL formentlig aftager, men klubben er opsat på at fortsætte med at hverve nye bueskytter.

- Det næste, vi vil gøre, er at sætte gang i en hvervekampagne på skolerne. Det har vi ikke gjort i mange år, fordi vi ikke helt har været gearede til at tage mange nye medlemmer. Men det er vi nu, siger Henrik Toft.


Seneste nyt

fra Nordjylland