LIGE NU:

Bunkebryllup i Nordjylland

Aalborg Kommune regner med at slå sin egen rekord i borgerlige vielser den 8/8/2008. I Jammerbugt Kommune er datoen så populær at man er nødt til at afvise brudepar.

Den 8/8 skal borgmester Mogens Gade (Venstre) vie fem par i Jammerbugt Kommune. Han er helt alene om tjansen den dag, fordi kommunens to giftefogeder holder ferie. Derfor har han været nødt til at afvise flere brudepar.

- Det er rigtig populært at blive gift den 8/8/2008. Det er endnu mere populært end den 7/7/2007, i hvert fald her i Jammerbugt Kommune. Det er nok fordi det er en bryllupsdato manden kan huske fremover, siger Mogens Gade.

På Aalborgs rådhus slog kommunen sin egen rekord i borgerlige vielser sidste år den 7/7/2007. 28 par blev gift den dag, men kommunen regner med at slå rekorden igen i år.

- Lige nu er der 28 par, der skal vies her på rådhuset den 8. august, men der kommer nok flere til, og så slår vi rekorden, siger Susanne Haugaard, fuldmægtig i Aalborg Kommune.

Indtil videre skal 83 par vies borgerligt i de nordjyske kommuner fredag den 8/8. Der er tre til fire gange så mange som normalt. I Aalborg er der kun afsat 10 minutter per par.

Hvis man gerne vil have et rådhus for sig selv den 8. august, så er der fri bane på Læsø. Her er der indtil videre ikke planlagt nogen vielser.