LIGE NU:

Busselskab boykotter AaB-hooligans

Busselskab i Hirtshals smækker nu døren i for ballademagere fra AaB Ultras. Efter mareridtslignende tur til superligaopgøret Lyngby-AaB i går vil man aldrig mere køre med de yderliggående voldelige fodboldfans

Buschauffør Kaj Erland Stjernholm er hjemme i Nordjylland igen, efter en tur han ikke vil glemme foreløbig.

- Det var en rigtig træls oplevelse. Lige så snart bussen holdt stille var de ude på bølleoptøjer, siger Kaj Erland Stjernholm fra Hirtshals-Hjørring Busservice, til TV2/NORD.

Knap var flere af de 70 yderliggående AaB-fans kommet ud af bussen i Lyngby før de var i slagsmål med andre grupperinger.

Turen til Lyngby var Hirtshals-Hjørring Busservices første med de berygtede AaB Ultras. Busselskabet anede dog ikke uråd før turen, da man havde forhørt sig om navnet på vedkommende, der bestilte bussen, både hos politiet og andre busselskaber.

- Vi troede helt klart, at vi kunne køre turen trygt og sikkert. Lige som med mange andre fodboldture vi før har kørt, siger Lars D. Andersen, der ejer Hirtshals-Hjørring Busservice.

Ud af Storkøbenhavn var med politieskorte, men allerede på en rasteplads i Vejle var den igen gal.

- Der blev kastet med flasker, dåser, burgere og så var de atter i slagsmål. Med hvem ved jeg ikke, men politiet i Vejle kom og adskilte parterne, siger Kaj Erland Stjernholm.

I følge chaufføren så lignede den fabriksny fem millioner kroner dyre dobbeltdækker en svinesti efter turen, der også er blevet udsat for hærværk undervejs. En videoskærm er blevet ødelagt, og på bussens toilet er der i håndvasken mærker efter cigaretter.

- Det kan siges klart og tydeligt. Hvis vi genkender gruppen af voldelige fans, så kører vi ikke med dem. Uanset hvilket navn de bestiller turen i, siger Lars D. Andersen.