Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Byggeledere har succes trods byggekrise

Det er gået over al forventning med det første hold på uddannelsen til cand.scient. tech. på Aalborg Universitet, således er 14 ud af 15 i dag i job.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at der er nedgangstider inden for byggebranchen som følge af finanskrisen. Derfor var det også med nogen spænding, at lektor i byggeledelse, Søren Wandahl, fra Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion i februar kunne ønske det første hold cand. scient tech. (CST) i byggeledelse til lykke med eksamen og sende dem ud på et jobmarked, der så alt andet end godt ud.
Nu har Søren Wandahl undersøgt, hvordan det er gået de 15, der udgjorde det første hold.
- Det er gået helt fantastisk. 13 har fået job indenfor byggebranchen, og langt de fleste som byggeledere, og ikke "bare" jobs som konstruktører, som de kunne have taget uden at læse CST, siger en meget tilfreds Søren Wandahl.
En har startet egen virksomhed, mens bare en enkelt er uden job.
Den to-årige CST-uddannelse er noget anderledes end øvrige kandidatuddannelser på Aalborg Universitet. Der kræves nemlig ikke en akademisk bachelorgrad for at gå på studiet.
Mange af de studerende på CST har en håndværksmæssig baggrund som murer, tømrer, elektriker mv. og mange års erfaring fra deres fag, inden de har valgt at tage konstruktøruddannelsen.
-Så har de ofte fået mod på at læse videre og begynder på CST. De er gode håndværkere, de ved eksempelvis både, hvordan man støber og monterer en betonbjælke. Til gengæld ved de ikke, hvordan man regner ud, hvor stærk betonbjælken skal være, men det lærer vi dem så, siger Søren Wandahl og tilføjer, at det glæder mig bestemt, at vi har givet dem en uddannelse, de kan bruge til noget, og som byggebranchen efterspørger.