Byggepladser tjekket for lys

Kampagne for sikkerhed. Tirsdag morgen blev kampagne for sikkerhed på vinterbyggepladser, sat i værk af Byggefagenes Samvirke.

<b>Mørke byggepladser</b>
Mørke byggepladser om vinteren kan være til stor fare for håndværkere, fordi de ikke kan se ordentligt, når de arbejder. Det øger risikoen for, at de kan falde og komme til skade.

<b>Kampagne startet</b>
For at kontrollere sikkerheden på vinterbyggepladser holdt Byggefagenes Samvirke i Aalborg derfor kampagnedag tirsdag morgen.

<b>Tilstrækkeligt med lys?</b>
Under kontrollen af flere nordjyske byggepladser blev det undersøgt, om der var tilstrækkeligt med lys på pladserne, og samtidig kontrollerede Byggefagenes Samvirke underlaget på pladserne samt om inddækningen for sne, regn og blæst var tilstrækkelig.

- Det skal være sådan, at håndværkerne kan færdes helt normalt på arbejdspladsen. Det kan være livsfarligt at gå på en byggeplads, hvis forholdene ikke er i orden, siger formand for Træ - Industri - Byg i Aalborg, Allan Winfeld.

<b>Ikke alle</b>
Ikke alle byggepladser levede under tirsdagens kontrol op til reglerne. Det er bygherrernes ansvar at sikre pladserne, og de vil nu få en henstilling fra Byggefagenes Samvirke om at få bragt tingene i orden.

Gør de ikke det, kan sagen ende hos Arbejdstilsynet.