Foto: Ib William Christensen

Byrådet går forrest for at redde liv

I et forsøg på at gøre nordjyderne bedre til at redde liv, er byrådsmedlemmerne fra Frederikshavn Kommune nu gået forrest for at lære, hvordan man yder den livsvigtige hjertemassage.

Den 1. april starter projektet "Parat til hjertestart" i Frederikshavn Kommune, men byrådsmedlemmerne har allerede tyvstartet og modtager gode tips og tricks til, hvordan man skal redde liv, når uheldet er ude. Og det er vigtigt, at der handles hurtigt.

- Der skal være nogen der går i gang med hjertemassage og kunstigt åndedræt, fordi hvert minut, hvor man ikke gør noget, så falder sandsynligheden for en overlevelse med ti procent, siger Birgitte Kvist, leder for Sundhed & Forebyggelse i Frederikshavn Kommune.  

Hvert år rammes omkring 3.500 danskere af hjertestop. Ud af disse vil 2.700 af dem have en markant større chance for at overleve, hvis de får den nødvendige hjertemassage. 

Blandt byrådsmedlemmerne, som allerede nu lærer at give hjertemassage, er borgmester Lars Møller (V). Han håber at "Parat til hjertestart" vil resultere i, at flere liv reddes.