Byret: Bankrøver er farlig for andre

(Arkivfoto) Foto: Per Frank Paulsen

Bankrøver idømmes for anden gang forvaring efter bankrøveri i Nykøbing Mors. Den 50-årige anker dommen.

En 50-årig har igen fået rettens ord for, at han er så farlig over for andre, at en almindelig fængselsstraf ikke er nok.

Retten i Holstebro har tirsdag fundet det nødvendigt at bruge den sjældent brugte sanktion om forvaring. Det betyder indespærring på ubestemt tid.

Manden blev dømt for et bankrøveri i Nykøbing Mors i juli 2010. Med et oversavet jagtgevær truede han sig til 109.000 kroner og cirka 4200 euro. I retten har han hævdet, at han ikke var alene om kuppet, men det har domsmandsretten afvist.

I mere end 20 år har den dømte været en jævnlig gæst i retssystemet. Helt tilbage i 1990 blev han af Højesteret første gang idømt forvaring på grund af personfarlig kriminalitet. Det betyder, at den dømte er så farlig for sine omgivelser, at en tidsbestemt straf ikke er tilstrækkelig til at afbøde faren.

Jævnligt vurderer myndighederne, om det går an at løslade en forvaringsdømt på prøve. Første gang efter tre år. Under sagen i Holstebro bad den 50-årige om en almindelig fængselsstraf, men retten er altså uenig.

Både den tidligere og den nuværende kriminalitet og oplysningerne fra en retspsykiatrisk erklæring bruges som begrundelse for forvaring.

Den 50-årige har anket dommen til Vestre Landsret, oplyser Retten i Holstebro.

/ritzau/

Forsiden lige nu