Bystyrereform udskudt

Henning G. Jensen kan foreløbigt ånde lettet op. Han har tidligere kritiseret bystyrereformen, men nu ser det ud til, at reformen er udskudt til efter sommerferien. Foto: Iben Hedemann (arkiv)

Regeringens reform af bystyret i blandt andet Aalborg Kommune er udskudt.

Det skriver P4 København.

De store byer i Danmark - deriblandt Aalborg - skal have en ny styreform. Det står der i regeringsgrundlaget. Men beslutningen om det nye lovforslag lader vente på sig. Oprindeligt skulle lovforslaget til den nye reform nemlig fremlægges i foråret, men nu er det ifølge P4 København rykket til efter sommerferien.

- Det vil være usandsynligt, hvis man skulle nå at fremsætte et lovforslag, og vi skulle nå og behandle det politisk her kort før folketinget lukker i juni, siger Venstres Kommunalordfører Jakob Jensen.

Regeringen ønsker at indføre flertalsstyre i landets fire største kommuner, så de fungerer som resten af landets kommuner. Det betyder også ændringer i Aalborg, der i øjeblikket fungerer som et såkaldt mellemformstyre, der har elementer både fra det klassiske flertalsstyre og et rent magistratstyre.

Beslutningen om at fjerne de særlige bystyre møder ikke begejstring i Aalborg. Blandt andet byens borgmester, Henning G. Jensen (Soc.Dem.) har kritiseret reformen.

Også i Købehavn har reformen mødt modstand, og netop derfor er lovforslaget gentagne gange blevet udskudt, vurderer politisk kommentator Hans Engell:

- Det er især SF, der i regeringen har bekymringer om ideen, fordi deres lokale politikere på Københavns Rådhus ikke er begejstrede for en reform. Og op til landsmødet i partiet om to uger har man ikke lyst til yderligere ballade om sådan en lille sag lige nu, siger Hans Engell til P4 København.

Forsiden lige nu