Campingpladser trodser krisen

Trods den globale økonomiske tumult, venter danske campingpladser at slippe uskadt gennem krisen. 40 pct. venter en stigning i antallet af gæster.

Rygsækrejsen i Thailand eller daseferien på et sydlandsk ferieresort vil til sommer formentlig blive skiftet ud med noget så jordnært som en campingferie i den danske andedam. Den finansielle og økonomiske uro vil afholde danskerne fra de store feriearmbevægelser i udlandet, og i stedet få os til søge mod friluftslivet på de danske campingpladser.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Campingrådet, der viser, at 70 pct. af campingpladser venter flere eller et uændret antal gæster.

Forklaringen er, ifølge direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen, at danskerne vil på ferie uanset om økonomien har det ene eller andet fortegn.

- De færreste er parate til at opgive ferien sammen med familien. Når det strammer til - som nu - udskyder mange nok turen til Thailand og genopdager så i stedet ferielandet Danmark. Ferien er noget af det sidste, som vi er parate til at opgive, siger Poul Fejer Christiansen.

Træerne vokser dog ikke ind i campinghimmelen, og af de 480 adspurgte campingpladser venter 49 pct., at krisen vil tiltrække færre udenlandske turister.

- Bagsiden af medaljen er, at udlændingene også bliver hjemme - præcis som danskerne gør. Og dermed forstærker den økonomiske krise desværre den kedelige udvikling, som dansk turisme har oplevet de seneste 10 år med et stadigt faldende antal udenlandske turister, siger Campingrådets direktør.

15 pct. af campingpladserne vurderer, at krisen kommer til at betyde færre gæster, mens 42 pct. venter at måtte udskyde planlagte investeringer. Samlet set forudser 31 pct. af campingpladserne, at krisen vil smide positive effekter af sig, 29 pct. venter en samlet negativ konsekvens og 40 pct. ser ikke, at krisen vil kunne aflæses i regnskabet.

/ritzau

Forsiden lige nu