Foto: Tv2nord.dk

Chef vidner i sag om underslæb

Sag om millionsvindel fortsætter ved Retten i Hjørring.

Torsdag fortsætter retssagen mod en 44-årig mand, der tidligere var ansat ved Sæby og senere Frederikshavn Kommune. Manden er tiltalt for omfattende underslæb.

Ifølge anklageskriftet skal den 44-årige, på vegne af kommunen, have indkøbt blandt andet dykkerudstyr, fotoudstyr, elektronisk udstyr og mobiltelefoner til en samlet værdi af omkring 1,5 millioner kroner. Nogle af effekterne skal han have leveret tilbage for derved at skaffe sig kontante beløb.

Torsdag skal mandens tidligere chef i vidneskranken, når retten skal forsøge at afdække, hvordan det kunne lade sig gøre, at svindlen kunne stå på i fire år uden at blive opdaget.

Sagen blev anmeldt af Frederikshavn Kommune i oktober 2009. I første omgang erkendte den 44-årige sig skyldig, men han trak sin tilståelse tilbage i 2010.

På den første retsdag for en uge siden erklærede den tiltalte sig delvist skyldig i underslæb i et mindre omfang. Den ene ting han erkender, er at have stjålet et fjernsyn til 28.000 kroner, som har stået hjemme i hans stue i tre år.

I retten er det kommet frem, at der er blevet fundet en masse af de førnævnte effekter hjemme hos manden. Men han har forklaret, at han tog tingene med hjem til sig selv, fordi han manglede opbevaringsplads i forbindelse med kommunesammenlægningen, hvor han skiftede kontor, og var bange for at tingene ville blive stjålet.

Den 44-årige tiltalte mand har indtil videre tegnet et generelt billede af en kultur, hvor der ikke var nogen grænser for, hvad han kunne eller måtte købe for Sæby Kommune.