LIGE NU:

Choknederlag til Danmark i EM-finalen i badminton

Danmark taber EM-finalen i badminton for hold til Tyskland. Det er det første finalenederlag siden 1994.

For første gang siden 1994 hedder europamesteren i badminton for hold ikke længere Danmark.

Det danske hold tabte søndagens finale til Tyskland med 3-0, og dermed fik tyskerne revanche for finalen for to år siden, der endte med dansk sejr på 3-1.

Danmark lagde ud med at tabe de to singlekampe. Først måtte Line Kjærsfeldt som ventet bøje sig for verdens nummer fire, Juliane Schenk.

Hans-Kristian Vittinghus fik presset den regerende individuelle

europamester Marc Zwiebler ud i tre sæt, men tabte 8-21 i det afgørende, og dermed var presset på Danmark inden de tre doubler, hvor danskerne til gengæld var favoritter.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fik dog store problemer mod Birgit Michels og Juliane Schenk.

Efter at have ført 17-14 måtte de se tyskerne nappe første sæt med 21-19, og problemerne blev ikke mindre af en skidt start på andet sæt, hvor der efter ni bolde stod 7-2 til det tyske par.

Det fik verdens fjerdebedste damekonstellation aldrig indhentet. Michels og Schenk vandt sættet med 21-15 og dermed også kampen.

Derfor var der ingen grund til at spille de to sidste doubler, og dermed blev en stribe på ni danske guldmedaljer i træk brudt. Tyskerne kunne til gengæld juble over deres første EM-titel for hold nogensinde.

Danmark stillede op uden to af sine bedste singlespillere, idet Tine Baun og Jan Ø. Jørgensen valgte at blive hjemme for at forberede sig på All England, der spilles i begyndelsen af næste måned.