LIGE NU:

Christina Egelund bliver politisk ordfører

Det bliver nordjyske Christina Egelund, der afløser Simon Emil Ammitzbøll på posten som politisk ordfører for Liberal Alliance.

Der var ingen ministerpost til nordjyske Christina Egelund, da den nye trekløverregering mandag blev præsenteret, men hun får nu til gengæld en af de store ordførerposter i Liberal Alliance. Den 38-årige nordjyde bliver partiets politiske ordfører, oplyser Liberal Alliance i en pressmeddelelse.

- Jeg er rigtig glad og meget stolt over at få en så central post i en spændende periode i partiets historie, siger Christina Egelund (Liberal Alliance) til TV2 Nord.

Christina Egelund afløser Simon Emil Ammitzbøll på posten. Han blev mandag udnævnt til økonomi- og indenrigsminister, og derfor er tjansen som politisk ordfører blevet ledig.

Den fremtrædende ordførerpost sætter nordjyske Christina Egelund, som blev valgt til Folketinget første gang ved det seneste valg i 2015, sig på. Christina Egelund er valgt i Nordjyllands Storkreds og driver også campingpladsen Jambo Feriepark.

- Min opgave bliver at sørge for, at vi stadig fremstår som et selvstændigt parti med en selvstændig politik, selvom vi nu er blevet en del af regeringen. Jeg er stolt over at påtage mig denne opgave og vil sørge for, at vi fortsat er synlige som et liberalt parti, siger Christina Egelund.

Hun har hidtil været EU-ordfører, indfødsretsordfører, retsordfører og udlændingeordfører.