Den nordjyske politiker Christina Egelund siger farvel til sit parti. Foto: Phillip Davali / Ritzau Scanpix

Christina Egelund: - Jeg forlader LA

Christina Egelund ønsker ikke længere at være medlem af Liberal Alliance, fordi 'rummet til den moderne strømning i LA bliver mindre og mindre'.

Liberal Alliances er blevet et medlem mindre. Det står fast, efter den nordjyske politiker Christina Egelund har bekendtgjort sin beslutning om at forlade partiet. 

- Det her er ikke den letteste opdatering, jeg har skrevet på facebook, men det er en nødvendig én. Jeg har besluttet at melde mig ud af Liberal Alliance, skriver hun på sin Facebook-profil. 

Det er vælgerlussingen til det seneste folketingsvalg, der har foranlediget, at et farvel var under opsejling. 

- Som alle ved, fik LA en seriøs reprimande af vælgerne ved folketingsvalget i juni. Efter sådan en omgang er det både nødvendigt og naturligt at evaluere på hvad der gik galt, og ikke mindst med den læring i hånden sætte kursen for partiets fremtid. Og her er det selvfølgelig vigtigt at kunne stå på mål for den retning, der sættes. At kunne se sig selv i den, skriver hun. 

Læs også Nordjysk valgresultat klar: Egelund ude af Folketinget

Den nye kurs er altså ikke en kurs, Egelund kunne se sig selv i. Hun mener, at der for mange nationale strømninger i hendes parti til, at hun vil fortsætte arbejdet i LA. 

- Splittelsen mellem den nationale strømning og den moderne liberale strømning er hverken ny eller unik for LA. Det er dog min opfattelse, at mens rummet til den moderne liberale strømning i LA bliver mindre og mindre, udvides det nationalkonservative tilsvarende. Og deri ligger årsagen til min beslutning om at forlade LA.

Christina Egelund anerkender, at hun som tidligere medlem af folketingsgruppen også bærer et ansvar for, hvor partiet bevæger sig hen. Men det er tilsyneladende en kamp, hun ikke kan vinde, og derfor vælger hun at sige farvel til partiet. 

- Jeg anerkender til fulde, at det er op til folketingsgruppen at sætte den politiske retning. Derfor må det også være sådan, at når retningen i forhold til mit politiske kompas sættes for kraftigt i en konservativ retning, er det op til mig at drage konsekvensen i forhold til mit eget engagement i LA, uddyber hun. 

Christina Egelund blev ikke valgt til Folketingsvalget i juni, efter Liberal Alliance fik et katastrofevalg. Hjørringenseren sagde dog i juni, at hun ikke havde fået nok af politik. 

- Jeg smækker ikke med døren, og det kan bestemt godt komme på tale at stille op til et valg en anden gang, sagde Christina Egelund til TV2 Nord 8. juni.

Hun understregede også i juni, at hun forblev medlem af Liberal Alliance, da hun var meget glad for sit parti.

Christina Egelunds opslag på Facebook: