Cirkus Benneweis aflyser show i Hjørring

Cirkus Benneweis kan ikke afholde deres ellers planlagte forestillinger den 18. og 19. juni i Hjørring. Den plads de skulle have slået teltpløkkerne i, var nemlig slet ikke egnet til cirkus. Forestillingerne kan i stedet for ses i Frederikshavn.

De to cirkusforestillinger i Hjørring den 18. og 19. juni bliver ikke til noget. Cirkus Benneweis kan nemlig ikke slå cirkusteltene op på den plads, de af kommunen er blevet tildelt.

- Pladsen er ikke egnet til cirkus. Det kan slet ikke lade sig gøre. Jorden er for blød, så pløkkerne kan ikke sidde fast og kan derfor ikke holde de tunge telte. Det er et spørgsmål om sikkerhed, og det kan vi ikke gå på kompromis med, siger Dawid Benneweis, der er cirkusdirektør.

I stedet bliver Cirkus Benneweis nødt til at blive i Frederikshavn, hvor de de sidste dage har haft forestillinger. Så hvis du har planer om at nyde en cirkusforestilling torsdag eller fredag er der altså stadig mulighed for det. Det kræver bare lige, at man er klar på en køretur.

- Det er så ærgerligt, og det er ikke tilfredsstillende at skulle bede folk om at køre så langt, siger Dawid Benneweis.

Den plads Benneweis plejer at være på i Hjørring bliver i år brugt til dyrskue, og kommunen havde ikke andre steder, cirkusset kunne slå sig ned.

Det er ikke første gang, Cirkus Benneweis bliver tildelt en plads, der ikke er god nok. Den 4. juni måtte de også aflyse forestillingen i Hurup Thy, fordi pladsen ikke var egnet til de store cirkustelte.