Per Clausen får medhold

Folketingets Præsidium kritiserer videnskabsminister Helge Sander for at være for langsom til at besvare et spørgsmål fra Enhedslistens Per Clausen.

<b>For langsom</b>
Videnskabsminister Helge Sander var for langsom til at svare på et spørgsmål, mener Folketingets Præsidium, der er Folketingets ledelse.

<b>Akkrediteringsordning</b>
Helge Sander svarede ikke på Per Clausens spørgsmål til ministerens forslag om en akkrediteringsordning på universiteterne, selvom han i samme tidsrum deltog i en offentlig debat om selvsamme emne i Nordjyske Stiftstidende. Det er for dårligt, mener præsidiet.

<b>Offentlig debat</b>
- et sådant indlæg i den offentlige debat bør medføre en fremskyndelse af besvarelsen af folketingsspørgsmål, skriver det blandt andet. Desuden mener præsidiet,
- at det ikke er tilfredsstillende, såfremt arbejdsprocedurerne i et ministerium er tilrettelagt på en sådan måde, at der helt generelt ikke kan besvares spørgsmål i en hel måned.

<b>Nyt spørgsmål</b>
Kritikken får Per Clausen til at stille et nyt spørgsmål til Helge Sander - denne gang om, hvad han vil gøre ved problemet med at være for langsom til at svare på spørgsmål.