Per Clausen kæmper for Hjerterummet

Det nordjyske folketingsmedlem går nu ind i kampen for bevaring af værestedet Hjerterummet.

Det er ifølge Per Clausen (MF, Enhedslisten) et meget lille beløb, der skal til for at drive Hjerterummet, og han mener, at Aalborg Byråd burde være i stand til at finde pengene til det.

- Jeg mener, at det er et vigtigt, nødvendigt og unikt tilbud til hjemløse i Aalborg, og det, synes jeg, er meget vigtigt, at vi bevarer. Det fungerer på nogle tidspunkter, hvor der ikke andre tilbud, og det er meget brugt af nogle af de mennesker, der har mest brug for hjælp her i vores by, siger Per Clausen.

Aalborg Kommune meldte tidligere på måneden ud, at de ikke længere vil betale huslejen, da naboer har klaget over gener som støj, truende adfærd og salg af narko, og værestedet står til at lukke d. 1. april.

- Jeg håber, at Aalborg Kommune erkender, at man har truffet en forkert beslutning, og at man finder de penge, der skal til, så Hjerterummet kan fortsætte, siger Per Clausen.

Værestedet drives af frivillige, og det har det formål, at de hjemløse skal have et sted at være i tidsrummet 15-21.

Hjerterummet har indkaldt til demonstration for værestedet d. 1. marts, hvor der udover tale fra Per Clausen også vil være tale ved Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for Udvalg for Sundhed og Bæredygtig Udvikling.