00:31

Per Clausen skyder på Aalborg Kommune i sagen om asbest på Eternitten. Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Per Clausen: Kommune er passiv i Eternitsag

Det nordjyske folketingsmedlem mener, at Aalborg Kommune har været passive i sagen om asbest på Eternitten. Se interview med Per Clausen.

Den nordjyske miljøordfører for Enhedslisten, Per Clausen, er rystet over, at Arbejdstilsynet har fundet asbest på Eternitten i Aalborg, og at reglerne for arbejdet med asbestholdig jord ikke er overholdt. Det skriver han i en mail.

- Det er en rendyrket skandale, at Aalborg Kommune tilsyneladende ikke har gennemført nogen som helst kontrol af, at de betingelser, som er opstillet i miljøtilladelsen til byggeri på den gamle eternitgrund, er overholdt, siger Per Clausensom mener, at ansvaret ligger hos Aalborg Kommune.

- Konsekvensen er, at beboerne i området er blevet udsat for en markant sundhedsrisiko, hvilket er helt utilgiveligt. Jeg har nu bedt rådmand Mariann Nørgaard om en forklaring, men jeg synes den passivitet, vi har set i denne sag fra Aalborg kommune og byrådspolitikerne helt uforståelig, siger Per Clausen.

Efter Arbjedstilsynets besøg er der udstedt et strakspåbud, der betyder at der ikke må arbejdes på byggegrunden, før sikkerheden igen er i orden.