00:59

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Per Clausen kritiserer kontrol med hestesalg

Enhedslistens dyrevelfærdsordfører vil have fødevareministeren til at forklare det utilstrækkelige tilsyn med heste på Sindal Marked.

TV2/Nord kunne søndag fortælle, at massiv kritik af hestenes forhold på Sindal Marked nu har fået markedet til at overveje at droppe fremtidigt hestesalg.

Kritikken har nu fået Enhedslistens dyrevelfærdsordfører og medlem af Folketinget Per Clausen til at stille spørgsmål til fødevareminister Mette Gjerskov.

- Det er helt uacceptabelt, at vi nu igen ser, hvordan åbenlyst vanrøgtede heste forsøges solgt på et marked. Der er tale om samvittighedsløse hestehandlere, men også med en offentlig kontrol, der har svigtet, skriver Per Clausen i en pressemeddelse.

Per Clausen vil have fødevareministeren til at redegøre for, hvilken kontrol der er gennemført med de heste, der var at finde på Sindal Marked, ligesom ministeren skal redegøre for, hvordan det kontrolleres, at hestehandlere ikke misrøgter deres heste.

- Jeg vil bede fødevareministeren om en forklaring på, hvorfor myndighederne ikke har grebet ind over for de hestehandlere, som helt åbenlyst er uegnede til at have med heste at gøre. Jeg håber, at mine spørgsmål kan være med til at sikre en mere effektiv indsats på dette område, siger Per Clausen.