LIGE NU:

Per Clausen spørger minister i asbest-sag

Det nordjyske folketingsmedlem er utilfreds med Aalborg Kommunes miljøkontrol.

Enhedslistens Per Clausen er utilfreds med den manglende kontrol med den asbestramte eternitbyggeplads i Aalborg. Han stiller derfor miljøminister Ida Auken (SF) såkaldte paragraf 20-spørgsmål i sagen. Per Clausen vil blandt andet vide, om ministeren vil indskærpe Aalborg Kommunes forpligtelse til at sikre, at betingelserne i den miljøtilladelse, der er givet bygherren, overholdes.

- Der findes ingen nedre grænseværdi for, hvor lidt asbest, der skal til for at udvikle lungehindekræft. Derfor skal vi have en 0-tolerance over for forurening med dette. Hvad enten den nuværende forurening skyldes, at bygherren ikke overholder den miljøtilladelse, han har fået, eller miljøtilladelsen ikke har taget højde for alle risici for asbestforurening, skal der gribes effektivt ind nu, siger Per Clausen.

Ida Auken bad i går Aalborg Kommune om en grundig redegørelse i sagen, efter der er fundet spor af asbest hos flere beboere i boligerne omkring den gamle eternitgrund.

- Vi har ganske klare regler i det her land, og jeg vil sige, at langt de fleste kommuner kan finde ud af at forvalte dem. Derfor har jeg bedt om en grundig redegørelse for, hvad der er sket i Aalborg Kommune, siger miljøminister Ida Auken ifølge P4 Nordjylland.