CO2-neutral varme på Egholm

Jordvarme i den gamle skole på Egholm sparer Aalborg Kommune for 20.000 kr. om året.

På boldbanen foran Egholm Gl. Skole lægger en gravemaskine sidste hånd på dagens arbejde. Gravemaskinen og dens fører har netop afsluttet nedgravningen af adskillige meter slange til Aalborg Kommunes seneste CO2-besparende projekt. Den gamle skole, som fungerer som lejrskole og forsamlingshus på Egholm, skal nemlig fremover forsynes udelukkende med jordvarme - en del af Aalborg Kommunes nye, ambitiøse klimastrategi.

- At skifte et gammelt, forurenende oliefyr ud med jordvarme, det er der rigtig sund fornuft i  - både miljømæssigt og økonomisk, forklarer rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling, Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.)
Han er yderst godt tilfreds med projektet, som har stået Aalborg Kommune i 140.000 kr. En investering, som dog hurtigt vil blive tjent ind, da jordvarmeanlægget vil spare kommunen for 20.000 kr. i varmeudgifter til den gamle skole på Egholm.

Projektet på Egholm er dog langtfra det eneste. Rundt om i Aalborg Kommune er der gang i flere lignende projekter for at spare på udledningen af Co2. Blandt andet skal samtlige lyspærer på hovedbiblioteket udskiftes.

- Hvis ikke vi hver især gør noget, får vi jo aldrig løst problemet og derfor er det også vigtigt at gøre noget lokalt - og en kommune som Aalborg kan rent faktisk være med til at gøre en forskel, siger Thomas Kastrup-Larsen.
Jordvarmeanlægget på Egholm bliver sat i drift i næste uge og forventes at mindske Co2-udledningen med seks tons om året.

Forsiden lige nu