Foto: Cold Hawaii PWA World Cup

Cold Hawaii kan vinde Danskernes Idrætspris

Det bliver enten Cold Hawaii i Thisted, Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg eller Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der vinder Danskernes Idrætspris. Den endelige vinder bliver offentliggjort til arrangementet SPORT 2014 den 10. januar 2015.

219 initiativer blev indstillet til Danskernes Idrætspris, og herefter afgav danskerne 40.378 stemmer, der afgjorde, hvilke ni regionale initiativer der skulle gå videre i konkurrencen. Nu har Dansk Idræts Forbund udvalgt de tre initiativer, der skal dyste om Danskernes Idrætspris.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre.

- Vi er overvældet over den store opbakning, der er til prisen. Der er blevet indstillet 219 initiativer, som samlet har modtaget over 40.000 stemmer. Det viser, hvor meget den lokale idræt betyder for danskerne, og det har ikke været en nem opgave for os at vælge mellem de mange flotte initiativer. De tre finalister, som vi har udvalgt, bidrager på hver deres unikke måde til at skabe både aktivitet og sammenhold i lokalsamfundet, og så rummer de et aspekt af nytænkning, der helt sikkert kan være til inspiration for mange, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIFs bestyrelse og offentliggjort den 10. januar til SPORT 2014.

Med prisen følger en præmie på 100.000 kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen.

Cold Hawaii

Cold Hawaii i Thisted har surfing som omdrejningspunkt, og der er blevet etableret en international World Cup for de bedste surfere i verden. Surfing er desuden blevet et vigtigt led i forbindelse med områdets bosætningsstrategi, så der i dag flytter unge familier til byen - og ikke væk. Det hænger også sammen med, at der er etableret en friskole med surfing på skemaet, ligesom der er startet en Surf HF-linje på gymnasiet med 18 elever fra hele landet, der bor på det gamle strandhotel.