Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Cold Hawaii på støtten

Det store windsurfing-arrangement "Kia World Cup PWA Cold Hawaii" i Klitmøller kan kun lade sig gøre, fordi det offentlige igen i år støtter med et millionstort beløb.

I Klitmøller er de i gang med de sidste forberedelser forud for næste uges Cold Hawaii-stævne, der koster godt to millioner kroner at arrangere.

- Pengene i forbindelse med World Cuppen bliver blandt andet brugt til præmiepenge. Hele den organisation, der er i forbindelse med eventen, rejser rundt i verden for at afvikle stævner som dette, siger Robert Sand, projektleder, Cold Hawaii.

En række private firmaer har spyttet i kassen så World Cup-stævnet kan gennemføres for femte år i træk. I lighed med tidligere år er der også i år brugt masser af offentlige støttekroner.

Region Nordjylland har givet 250.000 kroner, Visit Nordjylland 400.000 kroner og Thisted Kommune 350.000 kroner. I alt er der altså postet en million offentlige kroner i arrangementet.

- Vi mener, at det har en stor brandingværdi for vores kommune, og vi må jo også sige, at Cold Hawaii faktisk er slået igennem internationalt, siger Lone Kjeldgaard Jensen (Venstre), borgmester i Thisted Kommune.

I stedet for at brande Klitmøller ude i den store verden, så er der mange skatteydere i Thisted Kommune, som mener pengene kunne være givet bedre ud.

- Det var bedre, at de gav noget mere til rengøring til ældre folk, som ligger i deres eget pis og lort, siger Agner Basberg fra Thisted.

- Vi vil hellere have en ny hal oppe ved Tingstrup Skole, siger Lone Gaul fra Thisted.

Det bliver skatteyderne, som indirekte forærer de professionelle surfere deres præmiepenge og indkvarteringen i det nordvestjyske, men

- Hvis man vil tiltrække nogle mennesker, der kan noget specielt, og som er interessante for medierne, så har de en masse omkostninger forbundet med det, siger Robert Sand, projektleder, Cold Hawaii.

World Cup-stævnet, der skal være med til at sætte Klitmøller og Cold Hawaii på verdenskortet, åbner officielt på mandag lige over middag.