Concordia rytter taget for doping

En af de mest vindende ryttere hos cykelholdet Team Concordia er taget for doping. Philip Nielsen blev fanget af en test i april 2010, men først nu er det kommet frem. Rytteren selv afviser anklagerne.

Philip Nielsen har haft stor succes med Team Concordia de seneste to sæsoner. Nu er han taget i en dopingkontrol med 0,3 nanogram clenbuterol i kroppen.

- Jeg har ikke taget noget bevidst. Det må være kommet gennem noget jeg har enten spist eller drukket, siger Philip Nielsen, cykelrytter.

Stoffet er det samme som superstjernen Alberto Contador er anklaget for at have taget. Philip Nielsen blev testet efter et løb i Mexico i april. Samme dag blev en italiener testet positiv for samme stof. Han er i gang med at udstå en karantæne på 1 år. Han slap for to år, fordi han påstod det samme som Contador, nemlig at kødet i Mexico er inficeret med clenbuterol.

- Det vil give mest mening for mig, at jeg har fået det på samme måde som ham. Fordi vi har boet på samme hotel og spist de samme ting under løbet i Mexico, siger Philip Nielsen.

Team Concordia Vesthimmerland har slået sig stort op på, at være et "rent" hold.

- Det er en alvorlig ridse i lakken, og det kommer meget bag på os, siger Karl William Carlsen, Direktør, Team Concordia.

Frygten går nu på, om sponsorerne vil cykle væk fra det vesthimmerlandske cykelhold

- Indtil videre har det bakket op, siger Karl William Carlsen.

- Det er selvfølgelig en træls sag, men vi bakker op om cykelholdets ledelse, siger Bjarne Bunk, der er direktør cykelholdets hovedsponsor, Concordia Forsikring.

I Mexico anses 20 procent af kødet for at være inficeret af clenbuterol. I 2010 døde mere end 22 mennesker af forgiftet kød. Team Concordia har draget de første konsekvener af dopinganklagerne.

- Vi kører ikke i Mexico igen og så skal vi holde ekstra øje med, hvad vores ryttere spiser, siger Karl William Carlsen.

For Philip Nielsen betyder anklagerne at ikke bare karrieren, men hele livet er sat på stand by.

- Det er ikke rart at vide, at man ikke ved om man kan cykle eller ej. det er jo det hele ens liv handler om, siger Philip Nielsen.

Nu venter han bare på en afgørelse fra den internationale cykelunion.

Forsiden lige nu