Concordiarytter udtaget til OL

00:36

Foto: Sven Erik Sode

1 af 2

Casper Folsach skal repræsentere Danmark ved OL i London, hvor han bliver en del af banelandsholdet.

Den bare 19-årige Casper Folsach fra Team Concordia Forsikring Himmerland er udtaget til sommerens OL i London. Cykelrytteren har fået en plads på det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Holdet består i øvrigt af ganske stærke kræfter i Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen fra Team Blue Water Cykling samt rutinerede Michael Mørkøv fra Saxo-Bank og Alex Rasmussen fra Garmin - Barracuda, de to sidstnævnte var med da Danmark vandt OL-sølv i 2008 og blev verdensmestre i 2009.

- Det her, det er virkelig stort. Da jeg i slutningen af 2010 blev en del af banelandsholdet, var målet, at jeg skulle med til OL i 2016. Siden har jeg arbejdet stenhårdt, hvilket har medført en enorm fremgang. Den hårde træning har givet resultater og på den måde er jeg blevet stærk nok til at komme med allerede her i 2012. Det bliver kæmpe stort, men jeg vil bestemt ikke lade det blive en sovepude, siger Casper Folsach.

Den hårde konkurrence betyder til gengæld, at der ikke blev plads til Folsachs holdkammerat i Concordia, Christian Ranneries, som ellers har været en vigtig del af banelandsholdet.

Efter hold-DM i næste weekend tager banelandsholdet på træningslejr i Livigno i Italien.

Blandt de 42 OL-atleter, der netop er udtaget, er også den nordjyske roer, Fie Udby Erichsenn. Den samlede liste over OL-deltagere er nu oppe på 84.

Forsiden lige nu