LIGE NU:

Coronatest: Her kan du blive kviktestet i sommerlandet

Sommerferien banker for alvor på døren, og dermed er der sæson for, at turister finder vej til det nordjyske. I den anledning opretter Region Nordjylland hele 15 nye teststeder i sommerlandet.

Region Nordjylland opretter i samarbejde med Falck 15 teststeder, der alle har det til fælles, at de placeres steder, hvor der færdes mange nordjyder og turister i sommerferieperioden. Turisme er et vigtigt erhverv i det nordjyske, og Region Nordjylland ønsker med løsningen at skabe gode rammer for både turistbranchen og turisterne.

Derfor kommer der nye teststeder uden tidsbestilling i Hune, Slettestrand, Tversted, Lyngså, Øster Hurup, Hvalpsund, Hals, Vorupør samt ved Klitmøller. I Asaa og Lønstrup forventes åbningen at ske en smule senere. Alle steder får åbent fra 9 til 19 alle dage inkl. weekender.

Derudover er der i sommerferieperioden nu fast etableret testmuligheder i Byrum, Jesperhus Blomsterpark, Skallerup Klit og ved Fårup Sommerland.

Testkapacitet flyttes ud

- Alle over 50 år er nu blevet tilbudt en vaccination, og samtidig står sommerferien for døren med forhåbentligt mange turister. Det betyder, at vi kan forudse et ændret testbehov i Region Nordjylland. Det tager vi konsekvensen af, og flytter derfor en del af testkapaciteten derud, hvor nordjyderne og turisterne befinder sig, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Ulla Astman forventer, at testtilbuddene især vil blive brugt af de yngre målgrupper, da flere af disse endnu ikke er blevet tilbudt vaccine. Mange vil derfor have brug for at vide, om de kan være smittede.

- Vi er stadig i en fase af epidemien, hvor massiv test af ikke-vaccinerede og ikke-immune stadig spiller en vigtig rolle, for at vi ikke ser en opblussen hen over sommeren. Vi vil gerne understøtte den teststrategi, der ligger, og det gør vi blandt andet ved at tilbyde test i sommerlandet, siger Ulla Astman.

PCR-test kræver tidsbestilling

Alle de nye teststeder i sommerlandet drives af Falck, og der er derfor tale om hurtigtest, som foretages med næsepodning og med korte podepinde. Der gives svar på mellem 15 og 30 minutter efter testen.

Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal fortsat bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning.

270621 pix
Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden