Costello stopper kun i Aalborg

Foto: Musikkens Hus

Den eneste danske koncert på rocklegenden Elvis Costellos tour er i Musikkens Hus i Aalborg.

Britiske Elvis Costello har valgt kun at gøre ét dansk stop på sin kommende soloturné - og det bliver i Koncertsalen i Musikkens Hus.

-Vi er utrolig stolte af, at vi som ungt koncertsted allerede kan trække internationale stjerner inden for både klassisk og rytmisk musik til Nordjylland. Det glæder mig kolossalt, at vi kan give nordjyderne en helt unik mulighed for at møde et så stort og verdensberømt navn, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus.

Rockveteranen brød gennem lydmuren i 1977 med den new wave-orienterede debut "My Aim Is True".

Samme år gjorde han et uforglemmelig indtryk, da han på afbud fra Sex Pistols optrådte i det amerikanske tv-show Saturday Night Live.

Her valgte den dengang 23-årige Costello at stoppe midt i det nummer, han havde aftalt med produceren, "Less Than Zero", for i stedet at kaste sig ud i det mere ukendte nummer "Radio, Radio".

Ulydigheden gjorde folkene bag tv-showet rasende, og Costello fik ikke lov til at optræde i Saturday Night Live de næste 12 år.

Men det er ikke langt fra kun Costellos rebelske side, der har gjort ham verdensberømt.

Costello har udgivet et hav af plader i vidt forskellige stilarter: Rock, pop, jazz, easy listening, klassisk, country, reggae, punk og senest hiphop i 2013. På sine mange udgivelser har han samarbejdet med store kanoner som Chet Baker, Paul McCartney og Burt Bacharach.

Elvis Costello er både sanger, musiker, sangskriver, komponist og producent. I Musikkens Hus optræder han uden band. Elvis Costello går på scenen fredag 20. maj 2016 klokken 20.00 i Koncertsalen.

Forsiden lige nu