Cykelhold med vokseværk

Det tidligere Cycling Nord har fået store ambitioner. Nye ryttere, sponsorer og et nyt navn giver Team Stenca Trading drømme om store cykelløb i Europa.

Team Stenca Trading fra Aalborg er det nye navn for det nu udgåede Cycling Nord.

Og egentlig er det også et helt nyt cykelhold. Holdet skrev i november kontrakt med ti nye ryttere, og midt i finanskrisen fik holdet tegnet over 25 nye sponsorer - inklusiv en ny hovedsponsor. Og med de mange penge på plads, er ambitionerne klare.

- Vores målsætning det er selvfølgelig at vinde så mange cykelløb som muligt, og også på længere sigt blive blandt de to-tre bedste hold i Danmark, siger manager og holdejer Jonas Mikkelsen. Han håber på, at holdet kan nå både Post Cuppen og Post Danmark Rundt inden for et eller to år.

<b> Sjov med legoklodser </b>
Holdet var i weekenden på træningsophold i Farsø, men det er faktisk småting, der skal pudses af i truppen.

- Rytterne har det rigtig fint med hinanden. De griner og har det sjovt med hinanden. Men omvendt så viser de også tænder, når de er ude at køre træningsløb, siger holdets coach, Thomas Rødtnes. Både i november og i denne weekend, har han haft team building-kurser, hvor rytterne blandt andet har været på tur i ødemarken og bygget med legoklodser.

<b> Profilen er fundet </b>
Holdet har et budget på halvanden million kroner. Nogle af dem skal bruges på at føre holdets 20-årige stjerne til tops i dansk cykelsport. Jakob Bering kommer fra Team Designa Køkken, og han tror på succes hos sin nye arbejdsgiver.

- Jeg tror, det bliver godt. Jeg håber på, at jeg kan udvikle mig og samtidig løfte Team Stenca Trading til at blive et bedre hold, siger Jakob Bering.

Jakob Berings sportschef, den tidligere cykelrytter Claus Michael Møller, er også klar over, hvad Team Stenca Tradign skal yde for at gøre Jakob Bering til en bedre cykelrytter.

- Jakob har måske lidt det samme problem, som jeg havde, da jeg var amatørrytter i Danmark. Jeg blev i top 10 i næsten alle de landevejsløb, jeg kørte i Danmark, men jeg vandt måske tre eller fire - og det var dem, hvor jeg var stærk nok til at køre alene. Derfor skal vi have Jakob ud i udlandet og finde nogle løb, der passer til ham.

<b> En rytter i udvikling </b>
Selvom Jakob Bering skulle stryge helt til tops i de store internationale landevejscykelløb, så holder Team Stenca Trading ikke på ham for enhver pris.

- Vi skal have ham videre, for jeg tror på, at Jakob kan blive en rigtig god cykelrytter, siger Claus Michael Møller.

Og den holdning bakkes op af holdets manager, Jonas Mikkelsen.

- Vi er et udviklingscykelhold, så hvis Team Saxo Bank ringer og vil købe Jakob, så ville jeg klart sige ja, siger Jonas Mikkelsen.