LIGE NU:

Cykelløb udsat for sabotage for fjerde år i træk

Ukendte gerningsmænd har forsøgt at sabotere et mountainbike løb i Saltum. Blot få timer efter skiltene til at vise vej var sat op, blev der flyttet om på dem. Og det er ikke lige meget, hvilken vej pilen vender. Det kan nemlig gå grueligt galt.

500 børn og voksne hopper lørdag i sadlen under Saltum Trims mountainbike løb i Saltum. Men for fjerde år i træk har ukendte gerningsmænd forsøgt at sabotere løbet. Da arrangørerne torsdag aften satte de første vejvisende pile op, blev der allerede få timer efter flyttet om på dem. Noget, der kan få katastrofale konsekvenser.

- Hvis det er mange steder på ruten, pilen peger den forkerte vej, så bliver der kaos. Man kan fare vild ude i skoven, det er den ene ting, den anden ting det er, at hvis det er et uhensigtsmæssigt sted, så kan man ryge ud over en skrant eller ned ad nogle trapper, og det er jo det farlige ved det, siger Peter Dahl, der er kasserer i Saltum Trim og også selv kører mountainbike.

Det er fjerde år i træk, at arrangørerne oplever sabotage. Og det er ikke uden konsekvenser. Deltagerne i løbet risikerer i yderste konsekvens at komme til skade. Under sidste løb, var det lige ved at gå galt.

- I stedet for at køre til venstre kørte de til højre og var lige ved at køre ud over en kant med en trappe. Det er jo voldsomt, voldsomt farligt, siger Peter Dahl.

For at sikre, at der heller ikke i år sker nogen ulykker, kører der nu en cykelpatrulje rundt på ruterne, for at holde øje med, at der ikke flyttes om på skiltene.

- Vi kan ikke gøre mere, vi har ikke mulighed for at gøre mere, lige meget hvor meget man garderer sig, kan alt saboteres, siger Michael Heden, der er formand for Saltum Trim.