Da farmor var ung

 Da farmor var ung

Mik schack gjorde lever og kål spiselig - og borgmesteren berettede om sit barndomshjem. Det var ingredienserne, da en ny udstilling i dag blev åbnet på Gasmuseet i Hobro.

Gasmuseet i Hobro sætter resten af året fokus på livet i de danske hjem fra krigen og frem til 1980,erne.

- Man kan lave sin egen udstilling om en tidsperiode, og man kan sågar medbringe egen kok og lave mad der passer til den tid, fortæller direktøren for Gasmuseet, Hanne Thomsen.

Fra Gasmuseets side håber man, at udstillingen vil lokke endnu flere ting frem fra danskernes kældre, og dermed bidrage til forståelsen af perioden.

Mik Schack tog ingredienser fra 50,ernem, nemlig lever og kål - som dengang var hverdagsmad, javel, men alligevel hadet af mange - og gjorde den spiselig ved hjælp af mange af de ting, der er tilført vores madkultur siden.

Borgmesteren fortalte om sin oplevelse af en søndag fra dengang i begyndelsen 60,erne, da han var barn.


Seneste nyt

fra Nordjylland