02:06

1. januar er dagen hvor man enten rydder op, eller prøver at smide de første kilo. Vi var med begge steder.

Dagen derpå: Den stod på oprydning og gåtur for mange nordjyder

1. januar skulle der så ryddes op efter afskeden med det gamle år og et helt nyt år skulle begynde - helt traditionelt også med en gåtur i Hjerteforeningens navn.

Nytårsaften bød også denne gang på masser af fest, fyrværkeri og rigeligt med våde varer. Og i dag skulle der så ryddes op efter afskeden med det gamle år og et helt nyt år skulle starte.

Traditionen tro rykkede Aalborg Kommune ud i gaderne for at rydde op efter festlighederne, og dette år var der faktisk ros til overs for dem, der havde festet igennem - fra kommunens folk.

For der var tilsyneladende ikke så meget at rydde op som tidligere år - i hvert fald ikke alle steder i Aalborg.

Og ligeså traditionelt, så var der flere steder i landsdelen sendt opfordringer ud til folk om at lette sig fra sofaen på denne årets første dag og komme ud og gå en tur.

Hjerteforeningen havde flere steder inviteret til nytårsmarch, hvor man i samlet flok traver på en frisk gåtur til gavn for motion, velvære, sundhed og hjerte.

- Nytår er for mange lig med en frisk start og forsætter om mere motion i hverdagen. Min opfordring lyder: Grib muligheden for at kickstarte en mere aktiv og sundere livsstil. Gå derfor med, for gå-motion er god motion, lyder det fra formand i Hjerteforeningen i Sæby og omegn, Merethe Gaardbo.