Daginstitutioner holder lukket i tre uger

Foto: Michael Andersen (arkivfoto)

Politikerne i Hjørring Kommune har besluttet at lukke daginstitutionerne i tre uger i sommerferien - til stor utilfredshed for forældrene.

Dagplejer, vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og klubber i hele Hjørring Kommune holder lukket i ugerne 29, 30 og 31.

Daginstitutionerne har tidligere holdt lukket i to uger, men da kommunen skal spare, er der blevet lagt en ekstra uge oveni.
Sommerferielukning er bestemt ikke noget, der falder i god jord hos forældrene.

Der er blandt andet blevet oprettet en Facebook-gruppe i protest med navnet "Imod sommerferielukning i daginstitutioner i Hjørring kommune". En af initiativtagerne til gruppen er Jeanette Graff:

- Det giver jo ingen mening, at vi forældre ikke selv kan bestemme, hvornår vi vil holde sommerferie. Vi betaler trods alt for at have vores børn i institution, og så kan vi ikke engang selv styre, hvornår vi kan tage vores børn ud af børnehave for at holde ferie. Jeg tror, at det her betyder, at mange forældre kommer til at stå med nogle praktiske problemer, fordi det jo ikke er alle der kan få fri i de tre uger, hvor institutionerne holder lukket, siger hun.

Trods ferielukning kan forældre godt få deres børn passet, hvis de skal på arbejde. Der vil være åbent i enkelte institutioner, men børnene skal højst sandsynligt i en anden institution i de tre uger, end de er vant til.

Forsiden lige nu