LIGE NU:

Dagplejere chokerede over skattefejl

Foreningen De Private Dagplejere i Aalborg og Omegn er rystet over, at mange nordjyske dagplejere har snydt med deres selvangivelse.

En kontrol fra SKAT Nordjylland viser, at private dagplejere i Nordjylland har snydt statskassen for millioner af kroner. SKAT har fundet fejl i hundredevis af dagplejernes selvangivelser. Hos foreningen De Private Dagplejere i Aalborg og Omegn chokerer den omfattende skattesnyd.

- Jeg er dybt rystet over, at det er så udbredt. For det ligger langt fra den opfattelse, jeg har haft af, hvad der foregår. Der er selvfølgelig nogen, der har svært ved at finde ud af at udfylde deres selvangivelse, men mit indtryk har været, at de fleste har styr på det, siger May-Britt Andersen, der er formand for De Private Dagplejere i Aalborg og Omegn.

Private dagplejere skal i modsætning til almindelige lønmodtagere selv opgive deres lønindtægt, der er afhængig af, hvor mange børn de har i pleje. SKAT har sendt flere vejledninger ud til dagplejerne, men alligevel er der altså fundet fejl på masser af selvangivelser.

Skat har undersøgt selvangivelserne fra 850 private dagplejere i Nordjylland. Af dem har SKAT fundet fejl i 229. Det er næsten hver fjerde. 39 dagplejere har helt undladt at skrive lønindtægt på deres selvangivelse.

- Jeg er da ked af den her sag, for det kan jo let komme til at lyde som om, at det er alle private dagplejere, der snyder, og det er det langt fra, siger May-Britt Andersen.

Hun håber, at dagplejerne frem over bliver bedre til at udfylde deres selvangivelse, og at SKAT vil blive bedre til at hjælpe dem:

- Jeg vil opfordre de af vores medlemmer, der måske ubevidst snyder i skat, fordi de ikke kan finde ud af at udfylde selvangivelsen, til at få en revisor. Og så håber jeg, at SKAT vil lytte til vores forslag, om at de skal sætte en specifik kontaktperson af til at tage sig af dagplejernes forespørgsler vedrørende deres selvangivelser, siger May-Britt Andersen.

De 39 dagplejere, der har stået for den groveste skatte-sjusk, er nu hver indstillet til en bøde på helt op til 40.000 kroner, plus at de skal betale den skat, de skylder, tilbage. Samlet har de nordjyske dagplejere undladt at opgive 20 millioner kroner i indkomstårene 2009 og 2010. I alt har de snydt statskassen for ni millioner kroner.