Christian Dalmose foreslår, at Vendsyssel Håndbold og Aalborg DH fusionerer. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Dalmose: Vendsyssel Håndbold og Aalborg DH bør fusionere

Nordjyllands to bedste kvindehåndboldklubber bør slå sig sammen.

Christian Dalmose er knap præsenteret som ny cheftræner i 1. divisionsklubben Vendsyssel Håndbold, før han foreslår en håndbold-fusion med ligaklubben Aalborg Damehåndbold. Det oplyser DR Nordjylland.

- Det kræver. at begge klubber vil det, men måske er tiden moden om et år eller to, siger Dalmose, der selv har en fortid som træner i ligaklubben Aalborg DH.

Ideen er nævnt i samtaler mellem ledelsen i de to kvindeklubber, men ifølge Vendsyssels direktør Jan Hansen har Aalborg DH foreløbigt afvist at skabe et fælles hold på aalborgensernes liga-licens. Derfor optrapper Vendsyssel Håndbold planerne om at skabe sit eget elitehold.

Og det betyder, at klubben rykker mod Aalborg i næste sæson.

- Konkurrence er sundt, og vi vil vækste kraftigt rent sponsormæssigt i både Aalborg og Nørresundby, siger direktør Jan Hansen.

Han har samtidig planer om, at dameholdet skal træne en gang om ugen i Aalborg, ligesom 1. divisionsholdet vil promovere sig i hele Vendsyssel med træninger i en række forskellige byer.

- Vi skal i ligaen indenfor to år, og i 2017 vil vi være blandt de bedste, tilføjer Christan Dalmose, der er sikker på at Aalborg DH til den tid vil være moden til et tæt samarbejde.