Omkring 100 medarbejdere berøres, når slagteriet i Hadsund lukker. Foto: Carsten Lorenzen

Danish Crown lukker afdeling i Hadsund

Produktionen flyttes til andre af Danish Crowns afdelinger, og det berører de omkring 110 medarbejdere i Hadsund.

Inden udgangen af september i år lukker Danish Crowns afdeling i Hadsund. Allerede i december 2010 blev der truffet en beslutning om at flytte produktionen ud af Hadsundfabrikken, som er af ældre dato.

Igennem det seneste halvandet år har der været arbejdet med en række forskellige modeller, herunder om produktionen skulle flyttes til den tomme fabrik i Sdr. Borup. Men det har ikke været muligt at nå til en lønaftale, som kan sikre en konkurrencedygtig produktion på lang sigt på en ny fabrik.

Derfor er den endelige beslutning nu truffet, og det betyder, at specialproduktionen, der udgør kernen i Hadsundafdelingen, flyttes til andre afdelinger.

- Det betyder, at arbejdspladserne i et vist omfang holdes pa vores danske afdelinger, fordi store dele af produktionen flyttes til især Ringsted og Herning. Men en del af produktionen flyttes også til vores tyske afdelinger, siger produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen, som understreger, at medarbejderne i Hadsund i videst muligt omfang vil blive tilbudt ansattelse på andre af Danish Crowns afdelinger.

Beslutningen betyder også, at det fortsat er uklart, hvad der skal ske med den nedlagte Tulipfabrik i Sdr. Borup.

- Bygningen har en meget strategisk placering, så vi vil nu se på, om der er andre anvendelsesmuligheder inden for koncernen. Men for den rigtige pris er det også muligt, at bygningen kan sælges fra, siger Søren F. Eriksen.