LIGE NU:

Danish Crown udfordrer konkurrent - hæver prisen på slagtesvin

Tican i Thy og Danish Crown har indledt en regulær kødkrig med lovninger om højere priser pr. kilo kød til svineproducenterne.

Under dække af noget så positivt som en "vækstpakke" har Danish Crown nu indledt en regulær kødkrig med konkurrenten Tican i Thy.

Helt konkret tilbyder Danish Crown et kontant væksttillæg på 50 pr kilo ekstra leveret grisekød fra danske svinebønder. Samtidig tilbydes nye andelshavere i slagteriet et introduktionstillæg, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Begrundelsen er angiveligt, at efterspørgselen på danske slagtesvin er stor i udlandet, og de højere priser skal sørge for øget produktion på de danske slagterier - heriblandt også i Sæby - frem for udenlandske slagterier.

Tiltaget kommer mandag aften, efter Tican ifølge TV MidtVest allerede før påske lancerede stort set samme tilbud til nye leverandører.

Vækstpakken og konkurrencen mellem slagterierne bliver hilst velkommen af landmændene. Men hos brancheorganisationen Danske Svineproducenter er man ikke videre begejstret for Danish Crowns tilbud. Formand Henrik Mortensen undrer sig over, at tilbuddet om højere priser ikke gælder de landmænd, der allerede leverer til Danish Crown.

- De trofaste andelshavere uden vækstmuligheder må uundgåeligt føle sig tilsidesat, når nye og måske tidligere DC-andelshavere skal belønnes med betydelige merpriser, siger Henrik Mortensen.

- Danish Crowns seneste initiativ er et brud mod vores normale opfattelse af driften af en andelsvirksomhed, hvor der har været historisk tradition for at behandle selskabets andelshaverne nogenlunde ens. Med andre ord kan dette være starten på en game-changer i forhold til opfattelsen af vores andelsslagteri, uddyber han.

En kritisk undren, som Erik Bredhold, formand for Danish Crown, ikke deler.

- For mig at se er der i denne vækstpakke noget at hente for alle. En nuværende andelshaver kan udvide sin produktion. En specialiseret producent af smågrise kan leje en stald og begynde at levere slagtegrise. Endelig byder vi nye andelshavere velkommen i Danish Crown med et kontant tillæg, så jeg har faktisk store forventninger til disse initiativer, som er til gavn for alle Danish Crowns ejere, siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown.

Vækstpakken blev præsenteret mandag aften for Danish Crowns repræsentantskab. Derfor kan de danske landmænd allerede fra i dag, tirsdag, gøre brug af de forskellige ordninger i vækstpakken.

madsa

Mutationerne er her: Hele verden holder øje med Mads og hans team

corona vaccine pfizer biontech coronavirus

Mange plejehjemsansatte siger nej til vaccine: Kan få alvorlige konsekvenser

PH 190121 SI Nørre Uttrup Torv Still

play Planer for Nørre Uttrup Torv droppes: Burger King og dagligvarebutik nedstemt

80_percent

play Tunge Tanja tonser op på vægten: Skal elefanterne på slankekur?

madsa

Mutationerne er her: Hele verden holder øje med Mads og hans team

corona vaccine pfizer biontech coronavirus

Mange plejehjemsansatte siger nej til vaccine: Kan få alvorlige konsekvenser

PH 190121 SI Nørre Uttrup Torv Still

play Planer for Nørre Uttrup Torv droppes: Burger King og dagligvarebutik nedstemt

Til forsiden

Til forsiden