Danmark blev bedste nation

03:18

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Danmark slutter som bedste nation ved EM i Bowling i Aalborg. Med tre guld og to bronze blev Danmark bedste nation ved, et på alle måder fortræffeligt, EM, meddeler Danmarks Bowling Forbund.

EM resultaterne har også givet genlyd hos samarbejdspartneren Team Danmark.

- EM har understreget, at dansk bowling har meget høj international klasse. Vi markerer os stærkt i en bred vifte af discipliner, og Frederik Øhrgaard viser, at han er Europas bedste bowlingspiller i øjeblikket, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen og fortsætter:

- Det er meget stærke individuelle præstationer, men det der imponerer mig mest er alligevel, det stærke kollektiv, som kendetegner det danske hold. I Team Danmark har vi sammen med bowlingforbundet i de seneste mange år arbejdet målrettet med de mentale og sportspsykologiske aspekter af holdpræstationerne. Og for mig er det tydeligt, at dette bærer frugt. Holdet fremstår meget stærkt, og der er virkelig god kommunikation på holdet. Der er ingen tvivl om, at succesen ved dette EM bygger på et meget stærkt kollektiv, og at alle omkring holdet - både alle spillerne, trænerne og de eksperter, der arbejder tæt på holdet - har skabt denne triumf i fællesskab.

Fra politisk hold udtrykker Forbundsformand Torben V. Andersen sin store respekt og tak til hele det sportslige setup.

- Atleterne har gjort det fremragende og gjort dansk bowling stor ære. Men det har været en holdpræstation. Jeg føler stor trang til også, at nævne trænerne, sportschefen og Team Danmarks specialister, i denne sammenhæng, siger Torben V. Andersen.

Forsiden lige nu