Dan Vestergaard mistede i foråret sin kone, som efter en harmløs undersøgelse lå og døde på en hospitalsgang. Foto: Iben Hedemann

Dans kone døde på hospitalsgangen

Dan Vestergaard mistede i april sin hjertesyge kone. Efter en harmløs undersøgelse blev hun dårlig og endte med at ligge og dø på en hospitalsgang.

Lang ventetid på hospitalsgangen og manglende opmærksomhed omkring hans syge kone. Sådan oplevede Dan Vestergaard fra Vester Hassing de kaotiske timer op til sin kones død i april i år.

Dans kone blev 55 år og døde på Aalborg Universitetshospital efter en tilsyneladende harmløs undersøgelse af maven. Prøvetagningen gik fint, men efterfølgende blev hun dårlig, og dagen efter blev hun kørt fra gynækologisk afdeling til hjerteambulatoriet for at få undersøgt hjertet.

Konen var hjertepatient siden barndommen og blev senest opereret i hjertet i december 2014 på Skejby Sygehus i Århus. Sidenhen blev hun flere gange undersøgt for blodpropper på Aalborg Universitetshospital. Det førte til en nærmere undersøgelse af maven, som altså skete i april og endte fatalt.

- Jeg kørte til hjerteambulatoriet, hvor de var ved at undersøge min kone. Det varede halvanden time, og jeg kunne se, at hun var halvvejs bevidstløs undervejs, fortæller Dan Vestergaard.

- Lægen fandt ikke, at der var noget i vejen med hjertet, så han ville flytte hende tilbage til gynækologisk afdeling. Men først skulle hun ligge og vente på gangen, og vi fik at vide, at det kunne tage et par timer, inden portøren kom, fortæller Dan Vestergaard.

I mellemtiden blev Dans kone langsomt dårligere og dårligere, og hun fik problemer med at trække vejret, selv om hun fik ilt. Efter to henvendelser havde en sygeplejerske tid til at se nærmere på hende, og hun konstaterede, at der var noget galt og hentede en læge.

- Efter 15-20 minutter kom lægen og han ville gerne beholde hende på afdelingen. Så gik der yderligere tyve minutter, inden der kom en akut-portør, og på vej op i elevatoren fik hun det dårligere. De nåede lige at få hende ind på afdelingen og ind på stuen, og så fik hun hjertestop, siger Dan Vestergaard.

Han tror, det bunder i manglende ressourcer, når hans kone ikke fik mere opmærksomhed, men han forstår ikke, at der ikke er taget hensyn til hendes sygehistorie.

- Det kan godt være, at de finder ud af, at der ikke lige er noget i vejen med hjertet, men når hun ikke kan trække vejret, så må der jo være noget andet i vejen. Jeg forstår ikke, at man bare kan lade hende ligge uden at holde lidt mere øje med hende, siger Dan Vestergaard.

Sagen er hos embedslægen, og Dan Vestergaard håber, at han får svar på, hvad der gik galt, da han mistede sin kone i foråret.

- Jeg håber, der kommer en afgørende, der siger, at der gik det galt, og der gik det galt. Så kan det være, der bliver ændret på nogle ting, så andre ikke oplever det samme, siger han.