02:11

1 af 2

Dansk Folkeparti strider med borgerlig gruppe

To gange inden for kort tid har Dansk Folkeparti i Thisted dannet flertal uden den borgmester, de selv var med til at vælge.

Den seneste tids diskussion om besparelser på pasningsområdet i Thisted Kommune har to gange fået Dansk Folkeparti til at gå uden om deres normale beslutningskammerater Venstre og Konservative, og det er noget, der vækker forundring hos borgmester Lene Kjeldgaard og den øvrige Venstre-gruppe.

- Vi har aftalt med hinanden, at vi gør tingene sammen. Vi har stået sammen om den borgmester, der er valgt, vi har et flertal, og inden for det flertal skal man bruge alt krudt og energi på dialog og forståelse for hinanden, siger Niels Jørgen Pedersen, der er formand for Kulturudvalget i Thisted Kommune og derudover den del af Venstres gruppe.

Ifølge Niels Jørgen Pedersen har Venstre selv en del af skylden for det brudte beslutningssamarbejde, da de ikke har været gode nok til at kommunikere med Dansk Folkeparti, der hævder, at de slet ikke har hørt fra Venstre, siden pædagogerne indledte deres strejke.

- Lige nu sender vi signaler ud om, at vi ikke kan finde ud af det, og det tror jeg faktisk godt, vi kan, siger Niels Jørgen Pedersen.

Flere byrådspolitikere beskylder desuden Ib Poulsen for at træffe de beslutninger, der stiller ham bedst i forhold til et landspolitisk comeback. Du kan høre ham forholde sig til den påstand i vores udsendelse klokken 19:30.