En dansk jordomsejler er kommet i problemer kort tid inden hans planlagte hjemkomst til Skagen.

Dansk jordomsejler knækker masten

Den danske jordomsejler Christian Liebergreen blev sent onsdag aften ramt af mastehavari, få dage før ankomst til Skagen.

Christian Liebergreen har tilbragt 260 døgn alene i sin seljbåd på turen jorden rundt. han begyndte i Skagen 18. juli sidste år, og han var ikke langt fra at være tilbage i Skagen, hvor rejsen skal afsluttes.

Sejleren har sejlet alene, uden at gå i havn, og han har ikke modtaget forsyninger undervejs. men trods ensomhed og nu en knækket mast, er han ved godt mod.

- Jeg har det egentlig rigtig godt, fortæller Christian Liebergreen på en satelittelefon fra Torquay, England, hvor han nu er bugseret i land med sin båd, med hjælp af den engelske søredningstjeneste.

- Lige nu fokuserer jeg på det praktiske, og jeg synes jeg har fået god hjælp fra alle sider. Det føles godt at være sikkert i havn, og jeg har ret godt styr på båden og situationen i det hele taget. Planen er at få sat en ny mast på båden og sejle den hjem - det er vigtigt for mig at fuldføre turen. Jeg giver ikke op, og har bestemt ikke tænkt mig at ankomme Danmark i en flyver, siger Christian Liebergreen.

Christian Liebergreens rute har gået igennem jordens barskeste og mest øde havområder: Atlanterhavet, syd om Afrika, og derefter sydhavet forbi Australien og Sydamerika, hvor verdens største bølger og vildeste stormvejr regerer, og hvor der ingen hjælp er i nærheden, hvis noget går galt.

Mere end 30.000 sømil er tilbagelagt, i en 10 meter lang glasfiberbåd. Båden er en danskbygget Sagitta 35, en 40 år gammel standard turbåd - dog forstærket og udrustet til formålet.

Selv om Christian Liebergreen altså ikke nåede hele vejen tilbage til udgangspunktet uden stop, så nåede han at krydse sit eget spor. Dermed har han gennemført en solosejlads nonstop jorden rundt.