Seneste nyt

fra Nordjylland

Danskerne donerer 35 millioner til hjertesagen

Hjertet var på rette sted, da TV2 Charlie og Hjerteforeningen afholdt det årlige indsamlingsshow Hjertegalla.

Hjemme i stuerne donerede danskerne og en lang række danske virksomheder nemlig tilsammen 35.730.713 kroner til det gode formål.

Penge, som blandt andet går til hjerteforskning, forebyggelse og patientstøtte.

- Vi kunne ikke gøre vores arbejde, hvis det ikke var, fordi så mange gavmilde danskere hvert år støtter op og er med til at kæmpe hjertesagen. Så efter så skøn en aften er det kun passende med en dybfølt tak til alle dem, der har støttet kampen for et liv uden hjertesygdom, lyder det fra direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.  

quote I yder en vigtig indsats, der er med til at skabe en tryggere hverdag

Sophie Løhde, indenrigs- og sundhedsminister, Venstre

Årets Hjerteredder kåret

Under showet blev der fortalt rørende historier om danskere, der selv har hjertesygdomme tæt inde på livet, om nyeste forskning på området og musikindslag.

Og så blev Årets Hjerteredder kåret ud af tre nominerede. Prisen gik til Jesper Johansen fra Albertslund, der reddede sin mor Dorthe, da hun faldt om i hjemmet med hjertestop.

– Vi skylder jer alle en stor tak. I fortjener at blive hyldet. I yder en vigtig indsats, der er med til at skabe en tryggere hverdag for danskerne rundt om i landet, lød det fra indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), inden hun kunne præsentere vinderen.  

Hjertegalla blev i år afholdt for 12. gang på TV2 Charlie.