Dårlig akustik i Nordkraft

01:58

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Akustikken i den nybyggede teatersal i Nordkraft er så dårlig, at teateret må finde en løsning inden premiereforestillingen.

Publikum har svært ved at høre, hvad skuespillerne sige, og i premiereforestillingen er der desuden et band, hvis musik vil runge alt for meget i teatersalen. Den dårlige akustik får nu teateret til at gribe i egen barm og isolere salen med Rockwool. Det skriver P4 Nordjylland.

Rockwool'en bliver dog ikke betragtet som en holdbar, permanent løsning. Derfor skal teateret nu finde i omegnen af 300.000, som en permanent løsning vurderes at ville koste.

- Vi har haft akustikere på hele vejen igennem, men akustik er ikke en eksakt videnskab, og mange ting er svære at forudse, så længe en sal ikke er bygget færdig, siger teaterchef Jakob Højgård Jørgensen til Nordjyllands radio.

Udover akustiske problemer, så er der også problemer med støj fra DGI's idrætshal, som ligger umiddelbart over teatersalen.

Det skyldes, at lydisoleringen mellem etagerne ikke virker, og teaterchefen vurderer, at det vil blive en meget dyr affære at få løst det problem. Det problem er dog kommunens ansvar at få løst, da den står som bygherre.

Forsiden lige nu