LIGE NU:

DBU: AaB bærer selv ansvaret

DBU har ingen forståelse for den kritik, som AaB-træner Erik Hamrén retter mod unionen, efter at nordjyderne skal spille to kampe inden for tre dage.

I AaB er man vred over, at onsdagens pokalkamp mod Vejle falder mindre end 48 timer efter mandagens SAS-Liga kamp mod Esbjerg. Men i Dansk Boldspil-Union får nordjyderne ikke nogen medynk.

- Vi planlagde både SAS Ligaen og pokalturneringen før sæsonstarten. Derefter gik klubberne selv ud og lavede en tv-aftale, der gør, at de skal spille tv-kampe om mandagen. Derfor er det klubbernes eget ønske om tv-kampe, som sætter dem i denne situation, siger kommunikationschef i DBU, Lars Berendt til Ritzau.

AaB-træner Erik Hamrén så ellers gerne, at DBU sørgede for, at give hans hold en chance for at restituere inden kampen mod Vejle.

- DBU taler meget om fair play og om, hvor vigtigt det er for dansk fodbold, at de danske klubber præsterer godt i Europa, men der er åbenbart mere snak end handling bag de signaler, siger Erik Hamrén.

Det afvises af DBU.

- Hvis Erik Hamrén har noget at brokke sig over, så må han gå til sin egen klubledelse, som derefter kan gå til Divisionsforeningen, siger Lars Berendt og tilføjer, at AaB's sportsdirektør Lynge Jacobsen selv er medlem af DBU's programudvalg, mens klubben er medlem af Divisionsforeningen, der har lavet tv-aftalen om mandagskampe.

Ifølge Divisionsforeningens egne regler kan en pokalkamp kun flyttes, hvis begge hold er enige om en ny dato. Men da Vejle ikke ønskede at miste en forberedelsesdag til søndagens kamp mod Frem, måtte AaB samle lazarettet til kamp allerede onsdag.

DBU ser dog ingen grund til at gribe ind for at undgå lignende situationer fremover.

- Det er klubberne, der må gøre op med sig selv, om de vil spille tv-kampe om mandagen, siger Lars Berendt, der ikke frygter, at pokalturneringen mister anseelse, selvom AaB må stille med mange reserver til kampen mod Vejle.

AaB har dog haft succes med at flytte næste mandags tv-kamp mod Randers til søndag for at forberede sig bedst muligt til UEFA Cup-kampen mod Anderlecht onsdag den 8. november.

/ritzau/